Testen Personeel

Teleurgesteld

in je nieuwe medewerker?

Dat je de persoon op zakelijk vlak kent, óf hij is door een werving en selectiebureau voorgedragen, is echter geen garantie dat je dé juiste persoon in huis haalt.

 

Een verkeerde inschatting van je nieuwe medewerker leidt al gauw tot financieel verlies, én bezorgt jou als ondernemer onnodig veel kopzorgen.

Onderbuikgevoel

niet altijd de juiste graadmeter

In de praktijk is gebleken dat de meeste ondernemers wat betreft het aannemen van nieuw personeel zich snel laten leiden door hun intuïtie: de sollicitant maakt op het eerste gezicht een goede indruk; gaat makkelijk akkoord met je voorstel; laat bovendien een indrukwekkend CV zien, en komt met een overtuigend verhaal waarom met name hij dé juiste persoon is die je zoekt.

 

Soms beschikt hij reeds over de nodige ervaring bij de concurrent en wint hij hiermee al gauw het vertrouwen. Hij is dan ook dé ideale kandidaat! Of toch niet? De praktijk laat echter een heel ander beeld zien. Sommige mensen zijn moeilijk in te schatten en wekken een geheel andere indruk dan wie ze werkelijk zijn. De kans dat men een verkeerde keuze maakt is dan ook erg groot.

De oplossing

een testprocedure vooraf

Laat je sollicitant of medewerker vooraf testen! Test2know selectie is reeds vele jaren hét aanspreekpunt voor met name mkb-bedrijven wanneer een nieuwe medewerker moet worden aangenomen. Maar ook in geval een bestaande medewerker niet goed functioneert of intern solliciteert naar een hogere functie is het zeker nuttig om op basis van feitelijke gegevens meer zekerheid te verzamelen alvorens men de knoop doorhakt.

 

Een testprocedure van test2know selectie verschaft keer op keer die extra zekerheid die nodig is om tijdens een selectieprocedure de juiste beslissing te nemen. Deze biedt een helder en overzichtelijk beeld van zowel de sterke als de minder sterke kanten van je sollicitant of medewerker. De resultaten worden dan gematcht met de functie-eisen.

Reactie van relaties

“Als toenmalig manager binnen een organisatie verantwoordelijk voor inspecties voedselveiligheid heb ik gebruik gemaakt van de diensten van test2know selectie.

 

Er waren een aantal mensen in dienst die niet goed hun weg konden vinden binnen de organisatie.


Allereerst werden er testen afgenomen die later telefonisch nazorg kregen van de Eric Snissaert. Hieruit kwamen een aantal zaken naar boven waarbij verdere gesprekken werden vereist met deze medewerkers. Onder begeleiding van Eric werden er vervolgens aan mij en de directie handvatten aangereikt om de medewerkers op de goede weg te krijgen.


Na enkele weken werd snel resultaat bereikt.


Een prima product en aanpak!”


Wim Fritz
Interim Manager

“Ik ben voor de functie van Accountmanager getest door Eric Snissaert van test2know selectie. Eerlijkheid gebied te zeggen dat deze firmanaam zijn naam ook echt waar maakt. 

 

Ongelooflijk om te zien en te horen hoe voor mij een vreemde man mij begon te analyseren alsof hij mij al jaren kende. De nadruk wordt op het positieve gelegd en dat is zeer prettig om te horen.

 

Ik was van tevoren zeer sceptisch maar Eric heeft mij overtuigd dat hij echt de mens achter de sollicitant laat zien.”


Martijn de Feber
Accountmanager

Een helder in beeld gebrachte sterkte/zwakte analyse brengt onderliggende probleemgebieden snel aan het licht en spaart jou als ondernemer een hoop ellende!

Meten = Weten

Misschien cliché, maar hier zeker van toepassing. Een uitgebreide profielschets en een gedegen interview met de testresultaten als uitgangspunt geven jou als ondernemer nuttige informatie over je kandidaat. Zoals hoe je hem het beste inwerkt, begeleidt en aanstuurt. Wat zijn zijn sterke kanten? Waar liggen de gebieden die voor problemen kunnen zorgen? Hoe kun je deze problemen voorkomen? Zijn er doorgroeimogelijkheden”? Welke opleiding of training sluit het beste aan bij zijn ambitie?

 

Een helder in beeld gebrachte sterkte/zwakte analyse brengt onderliggende probleemgebieden snel aan het licht en spaart jou als ondernemer een hoop ellende!